Uzaktan kimlik doğrulama sektörü tüzel kişilerle büyüyecek

Dijital müşteri kavramı, kesimlerdeki tesirini artırdıkça bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon bölümleri başta olmak üzere Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı da gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bölümüne öncülük eden yenilikçi şirket Identify Türkiye’ye nazaran; BDDK’nın hazırladığı duyurulan yönetmelik taslağı ile gerçek şahısların yanı sıra ticaret siciline kayıtlı hukuksal şahısların de uzaktan kimlik tespiti yoluyla banka müşterisi olmasının mümkün hale gelmesi dalın büyümesine kıymetli katkı sağlayacak.

KYC teknolojileri gelinen son noktada artık geri dönülemez halde hayatın akışı içerisine entegre oldu ve kullanım alanı daima olarak gelişmeye devam ediyor. Evvelce şirketler müşterilerini bir alana yönlendirmek için teknoloji geliştirirken, günümüzde dünya koşulları ve dijitalleşme rüzgarıyla kolaylığı fark eden tüketiciler şirketlerle ortak bakış açısıyla müşteri tecrübesi seyahatini şekillendiriyor. Bu kapsamda BDDK’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına nazaran gerçek bireylerin yanı sıra hukukî kişi olan firma ve şirketler de ıslak imza gerekmeden banka müşterisi olabilecek. Değişiklik doğrultusunda, anonim ve limited üzere ticaret siciline kayıtlı şirketlerin hem temsilcileri hem de şirketin unvanı, sicil numarası üzere bilgiler doğrulanabilecek.

Türkiye ve Avrupa’da KYC alanındaki öncü teknoloji şirketlerinden biri olan Identify’ın Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) kesimine ait BDDK’nın ortaya koyduğu vizyon ve çalışmalardan son derece keyifli olduklarını lisana getirirken şunları söyledi:

“Identify olarak bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon bölümleri başta olmak üzere iktisadın en değerli aktörlerinin muhtaçlık duyduğu Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) hizmetlerini yıllara dayanan bilgi birikimi ve ARGE gücümüzle Avrupa ve Türkiye’de değerli kurumlara muvaffakiyetle sunuyoruz. Bilhassa son birkaç yıldır yüksek süratte artan dijitalleşme ve pandeminin dijitalleşmeye yaptığı doping tesiri ile birlikte Türkiye’de KYC hizmetleri büyük talep görüyor. BDDK’nın vizyoner yaklaşımı ile geçen sene ferdî müşteriler için başlayan süreç artık hükmî bireyleri kapsamaya hazırlanıyor. Yakın vakitte ticaret siciline kayıtlı hukuksal bireyler de Uzaktan Müşteri Edinimi odağında kurumlar tarafınca sisteme dahil edilebilecek. Identify olarak biz de bu mevzuda güçlü altyapılar sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, bilhassa Türkiye’de geliştirdiğimiz Hybrid KYC eserimizle Uzaktan Müşteri Tanıma Süreci yapacak banka ve şirketlere tahlil ortağı olarak dayanak sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir