Bitci Racing’ten Roma’da Çifte Zafer

2021’de kurulan ve birinci yılında Türkiye Pist, Karting ve Offroad Şampiyonaları’nda toplam 5 şampiyonluk kazanan Bitci Racing, Türk bayrağını bu sefer Roma’da dalgalandırdı. Bitci Racing, Coppa İtalia Turismo’da birinciliği ve ikinciliği kazandı. Bitci Racing’in kurucusu Bitci Holding Yönetim Kurulu Lideri Çağdaş Çağlar, “En büyük hayallerimizden birini daha gerçekleştirdik” dedi.

Türk motor sporları dünyasının en başarılı kadroları ortasında yer alan ve milletlerarası tertiplerde da ülkemizi muvaffakiyetle temsil eden Bitci Racing ekibi, Roma’da düzenlenen Coppa İtalia Turismo yarışından zaferle döndü.

Bu dönem ikinci kere Vallelunga Pisti’ne çıkan Bitci Racing grubunda Vedat Ali Dalokay, baştan sona eksiksiz giden yarışın akabinde liderliği göğüsleyerek hem genel klasmanda hem kendi sınıfında birinci oldu. Dalokay, birebir pistte 1 Mayıs’taki yarışı da kazanmayı başarmıştı.

Vedat Ali Dalokay’ı izleyen kadro arkadaşı ve geçtiğimiz yılın Türkiye Şampiyonu Turgut Konukoğlu da Vallelunga’da genel klasmanda üçüncü, kendi sınıfında ise ikinciliği elde etti.

Uzun yıllardır Türkiye’de düzenlenen farklı ralli tertiplerinde yarışan ve çok sayıda birinciliği bulunan Bitci Holding Yönetim Kurulu Lideri Çağdaş Çağlar, kendisinin de yarış grubunda yer aldığı Bitci Racing’in muvaffakiyetinden Türkiye ismine büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Bitci Holding Yönetim Kurulu Lideri Çağdaş Çağlar, ‘Bitci Racing’i kurarken en büyük hayalimiz hem memleketler arası arenada bir Türk ekibi olarak ülkemizi başarılı bir biçimde temsil etmek hem de genç Türk atletlere fırsatlar yaratmaktı. Bugün bu hayalimin gerçeğe dönüştüğünü görmekten Bitci Holding ve ülkem ismine büyük bir gurur duyuyorum. Yeni bir yarış grubu kurarak, daha birinci yılda Türkiye’de beş kupa kazanmak, Avrupa’da Türk bayrağını dalgalandırmak Türk motor sporları için sahiden değerli bir muvaffakiyet. Bundan sonra da milletlerarası arenadaki en üst seviye araba yarışlarında ülkemizi muvaffakiyetle temsil etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bize bu gururu yaşatan Vedat Ali Dalokay ve Turgut Konukoğlu başta olmak üzere tüm grup arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir